MOCO LOCO

Modern Contemporary Design

Menu

Brother’s House – House without scenario by hiroshi kuno + associates

A house in Otaru city, Japan features high ceilings and open partitions that curve upward to reach them, delineating living areas and providing access to abundant light and views through two large windows on either side of the structure.

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_10b.jpg

Details: says architect Hiroshi Kuno, “I think that the program of a residence is made of a small thing which cannot be expressed by language one by one. The general act in a residence, for example, eating, reading a book, sleeping, which considered clearly made to language is also made of continuation of a small thing. I thought that the form for such a nameless programs was required. People put various thoughts in the mountain and lake which form is not made for man. And nature accepts all such thoughts. The house where those who live here can write a scenario freely so that natural forms may be so.”

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_2b.jpg

Project data: Structural Design: Daisuke Hasegawa / Mayumi Yasuda, Daisuke hasegawa & partners | Location: Otaru city, Japan | Principal use: private residence | Site area: 1004.97m2 | Building footprint: 109.68m2 | Gross floor area: 137.13m2 | Structure: wood and reiforced concrete, 2 stories | Design: June 2012- April 2013 | Completion: September 2013

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_3b.jpg

Source: photos courtesy hiroshi kuno + associates.

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_4b.jpg

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_5b.jpg

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_6b.jpg

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_7b.jpg

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_8b.jpg

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates_9b.jpg

brothers_house_without_scenario_hiroshi_kuno_associates.jpg

You may also like

MOCO @ Milan Design Week 2018 on Facebook, Twitter and Instagram

An apartment in a former factory incorporates its industrial bones.

A renovated flat uses colour, texture and materials to delineate spaces.

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more