MOCO Vote

Menu

niu by Yoshihiro Yamamoto | YYAA


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 1 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 4 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 13 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 16 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 19 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 22 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 25 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 28 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Yoshihiro Yamamoto Architect Atelier:

The site is located at the very end of the residential section developed in the 1970s in Nara, Japan. There are homogeneous prefabricated houses in one side, and ancient Japanese-styled houses and rich nature spread in another side. It is the typical site of Nara. We planned a new residence for young husband and wife. First, we classified various spaces into two. The opened space with free usage, such as the living, the dining room, kitchen, and loft, was unified by a white volume. The closed space with specific functions, such as soundproof studio, a bathroom, a utility room, and a bedroom, was unified by a black volume. Second, we put the black volume to the road side, the white volume was set some distance back from it. Third, by combining two volumes, the residence could have a small courtyard and was able to gain a wind, light, and a view.

Project name: niu Architect: Yoshihiro Yamamoto | YYAA Location: Ikoma city, Nara, JAPAN Construction: Nov 2011, May 2012 Structure: Wooden Structure Site Area: 220.36 m2 Building Area: 76.77 m2 Floor Area: 89.53 m2 | 1F 76.77m2, 2F 12.76m2 Typology: House Photographer: Yohei Sasakura

You may also like

Logifaces Concrete Prisms Game by Dániel Lakos, Zsanett Benedek

Craft 2.0 Table by Renier Winkelaar

Video: Step back and look again by Sebastian Errazuriz

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more