MOCO Vote

Menu

Mini-studio by FRENTEarquitectura


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 1 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 4 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 13 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 16 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 19 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 22 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 25 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 350

From FRENTEarquitectura:

Using trapezoidal shapes and with a careful control of perspective, vanishing points are emphasized, achieving a dynamic and fluid space that awakens imagination while stimulating creativity. This Mini-Studio, limited to only 27sqm of footprint, is nested in a small gap originally occupied by a storage-room (between 3 existing constructions), in the backyard of a middle-class house in Mexico City.

Being an art workshop and due to the south orientation of the site, the main challenge was to avoid the entry of direct sunlight into the space, without cancelling the view towards the garden.

To achieve this, the upper-level volume thrusts itself southward to project its shadow over the large (ground-floor) window that connects the studio with the exterior.

The sloped roof slabs block away the sun rays from the working area, allowing the subtle entrance of uniform light over the double-height ceilings which communicate both levels, amplifying the scale.

The mezzanine gently rests over a wall at the back of the studio and launches itself towards the exterior dissolving the outline marked by the floor, to end suspended over the garden integrating it to the space. At the same time, the ground-floor glazed door, opens from side to side to completely vanish the border between interior and exterior.

A small gesture at the top of the façade produces a size changing triangular shadow throughout the day, providing movement to the volume.

Architectural Design: Juan Pablo Maza Project Team: Daniel Nava, Estefanía Hoth Photographs: Paul Czitrom, Onnis Luque

You may also like

Logifaces Concrete Prisms Game by Dániel Lakos, Zsanett Benedek

Craft 2.0 Table by Renier Winkelaar

Video: Step back and look again by Sebastian Errazuriz

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more