MOCO Vote

Menu

LAM House by Arstudio – Arnon Nir Architecture


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 1 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 4 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 13 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 16 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 19 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 22 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 25 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 28 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 31 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

From Arstudio – Arnon Nir Architecture:

The lot is located in a rustic community in the Galilee, overlooking the Hahula Valley, and with a view to the Golan Heights and Mount Hermon. It is located on a hillside some 700 meters above sea level.

The site contained mature trees that characterize the area and natural grooves sloping down to the valley. The choice of design was to build a single level house with a low shadow that would not stick out from the street and be assimilated in the landscape, so not to attract special attention in relation to the existing construction in the community.

The house is built in the shape of a straight angle “Z”. The length of the central rib is divided between the public hospitality area facing east to the valley with maximum openness and affinity to the outside, and between the family area containing the kitchen and family corner facing the front garden.

The central rib connects the two sleeping wings – one includes the master bedroom and guest room, and the other the children bedrooms in the center of which is a common public space serving as a private living room. At the bottom of the lot towards the landscape, a studio was designed in addition to the main house to serve as a separate residential unit. The roof of the studio is linked by bridge to the garden of the house and serves as a terrace that open to the landscape for accommodation and stay.

Photos: Amit Geron

You may also like

onmo.co/bo-bi-mask > Attention urban bikers, woodworkers! Nendo had designed a reusable high efficiency dust mask. “The case looks like an open mouth when pressed open, enables ease of removal and replacement of the mask with one hand, and makes it possible to carry the mask while maintaining its three-dimensional form.” Photo: Akihiro Yoshida #mask #nendo #urban #biker #woodwork #design #reusable

“Spaces without drama or surface is an illusion, but so is depth” curated by @wonnex & Ruth Estévez. Congrats @norman.kelley & @wonnex on the beautiful work at the @grahamfoundation 🙌🏼 – Repost @jonathan_nesci

“Bathroom Stories in C Penthouse” – Repost @vincentvanduysen #bathroom #interiordesign #concrete #wood #belgium

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more