KK Apartment by Yukio Kimura

kk_apartment_yukio_kimura

“In order to develop an attitude of thankfulness and a bond with the family which tend to be neglected, I focused on designing space where the family live a normal life surrounded by objects and also will grow with a child. Considering individual connections, I believe that minimal space is required for the family who gather and enjoy their happy life. Minimal design can be considered as a cold and hard approach, however the family will be emphasized in the limited space and they can produce new and fresh space by themselves without being domesticated.

For this reason, I have removed additional design as much as possible. I mainly used mortar for walls and laminated wood for flooring in order to reduce costs. The ceiling is low due to an old building, therefore I chose skeleton design in order to prevent a closed feeling. I used an original mortar beam to make an impact of space. I also designed KK chairs for the KK apartment. The table is also my original product.

I infused the clear and white paint that continues from the entrance to the structural column in the veranda with a meaning of walking straight without change.

PROJECT DATA
Project: Renovation of a reinforced concrete frame apartment
Location: Osaka, Japan
Date: 2014
Design: kräfte, Yukio Kimura
Graphics: kräfte, Yukiko Yamamoto and Yukio Kimura
Collaboration / Lighting: Osaka Switch, Yukiko Kinoshita
Construction: Up Life”
Photos: Kiyotoshi Takashima. mdnc-krafte.com

kk_apartment_yukio_kimura_02

kk_apartment_yukio_kimura_03

kk_apartment_yukio_kimura_04

kk_apartment_yukio_kimura_05

kk_apartment_yukio_kimura_06

kk_apartment_yukio_kimura_07

kk_apartment_yukio_kimura_08

kk_apartment_yukio_kimura_09

kk_apartment_yukio_kimura_10

kk_apartment_yukio_kimura_11

kk_apartment_yukio_kimura_12

Like
12

Be first to comment

Advertising directly on this site is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more