MOCO Vote

Menu

Invader Apartment by OneByNine


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 1 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 4 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 13 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 16 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 19 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 22 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 25 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 28 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 31 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

From OneByNine:

In Hong Kong, where space is at a premium, the OnebyNine studio architects took on the challenging brief to help design a limited 32 square meter apartment. Lukasz Wawrzenczyk and Ewa Koter; architects originally from Poland but now working in Hong Kong, were tasked with integrating standard European program without compromising comfort of living as a main design approach.

The original layout consisted of multiple rooms which created an enclosed feeling within an apartment sized 2.75m x 12m. Many of the existing partitions were removed to create a more continuous space, leaving only the main structural walls to break the space up thus creating a constant circulation around the apartment. The apartment was transformed into two main clearly defined program spaces; living space connecting directly with the bedroom and bathroom and kitchen space connecting directly with the terrace area.

By minimizing the space required in the bedroom the architects created the feeling of a more open living space, with a program for reading, dining, watching and resting. This was orientated to expose the living room program to focus on the stunning Hong Kong Skyline located in the neighborhood of New Kowloon Cultural District Development.

The limited size of the kitchen and bathroom were even more challenging to design as comfortable and functional spaces. The idea was to create efficient spaces in a very limited 2.75m width apartment. The approach for creating these spaces was to share the kitchen program with the circulation corridor. This created the possibility to enlarge the bathroom space and fit a European size shower room, toilet, and sink. To achieve a perception of larger spaces, the architects proposed window connections with the terrace to increase daylight to the kitchen and bathroom. The shower room, with a frosted window, provides light to the bathroom throughout the day and at nighttime become a source of light for roof area which has been converted into a garden terrace. As a quirky linking element, the architects proposed several mosaic designs in the form of the classic ‘Space Raiders’ computer game characters. These accents appear in several of the rooms.

On the converted terrace garden tropical plants, bamboo and palms create a relaxing and private space equipped with a BBQ area.

With a particular attention to detail, maximizing of space and daylight whilst not compromising on quality, architects OneByNine have completely rebuilt and redefined the new use of space in accordance with the European client’s needs.

You may also like

Taíde House by @ruivieiraoliveira – “The proposal should dialog with its surroundings in a friendly way and even if we would assume something new, the concept was not to disrupt completely with past… We felt that we could create something dynamic without hurting the surrounding environment. From this moment forward, the look for stimuli was inevitable. Looking around, to a sometimes marked terrain, we understand that the surroundings work as an amphitheater, in which the gaze of the neighbors, inhabitants of those unique shaped, inclined roof houses, is very proximate. Over there, streets are narrow, backyards are almost public and every word is listened. The scale of the house was a concern.” #architecture #house #minimal #villa #geometric

Fitzroy North House by @mmad_architecture and @dimpat_construction. Photo: @jack.lovel #architecture #house #australianarchitecture #terracehouse

Posture Vases by @blocstudios and @carlkleiner. The vases will be presented during Fuori Salone del Mobile in April as part of the “Marble Matters” exhibition. #blocstudios #carlkleiner #posturevases #design #vase #flowers

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more