MOCO Vote

Menu

House in Viana do Castelo by Miguel Ferreira dos Santos


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 1 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 4 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 13 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 16 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 19 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 22 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 25 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 28 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 31 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 34 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

The plot is accessed through a raised ramp which was built in order to preserve the existing walls that enclose the site on the north-facing side. The structure consists of a nearly transparent volume combined with red slate walls that define the relationship between interior and exterior spaces.

The house follows a symmetrical plan designed to take advantage of the surrounding natural elements, featuring a simple layout with four bedrooms, and an open-plan living area, kitchen and dining area. The private areas on the west side are designated for regular use, while those on the east side are more versatile. Either area is characterized by its relation to the common areas. The bedrooms on the east end share an independent bathroom situated between them; on the west end, each bedroom has an en suite bathroom. The guest bathroom is also located at this end.

The kitchen comprises two distinct areas; one side for cooking situated closer to the dining area, and the other for support and storage which faces the living area. The south-facing living area soaks in the panoramic views of the natural scenery through the floor-to-ceiling glass doors that open out onto the garden, which is characterized by natural landscaping and minimal intervention.

CREDITS: Architect: Miguel Ferreira dos Santos Location: Freixieiro de Soutelo, Viana do Castelo, Portugal Interior Design: Miguel Ferreira dos Santos Client: Private Site Area: 4000 sqm Project Area: 350 sqm Project year: 2006 Construction year: 2008 Photographs: FG+SG, Fernando Guerra

You may also like

Logifaces Concrete Prisms Game by Dániel Lakos, Zsanett Benedek

Craft 2.0 Table by Renier Winkelaar

Video: Step back and look again by Sebastian Errazuriz

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more