Daleham Mews by Moxon Architects

daleham_mews_moxon_architects

“Daleham Mews is a compact scheme in the heart of the Belsize Park Conservation Area in London, UK. The brief was to provide additional space to accommodate the client’s expanding family. The scheme more than doubles the usable area of the house.

The envelope is a combination of black rubber and glazing, with Western Red Cedar brise soleil providing a screen at the upper level. The louvres inhibit solar gain in summer whilst the lower level glazing and large rooflights open completely to allow for an unhindered stack effect to ventilate the whole house.

The treatment of the new elements creates a modulated façade from outside, where transparent, obscured and opaque elements are suspended above retained brickwork. The goal was to create a distinctive and refined modification that nonetheless retained the compact domestic charm and delight of the Mews. On the inside the arrangement allows for far views across North London but simultaneously respects the privacy of the adjoining properties.” moxonarchitects.com

daleham_mews_moxon_architects_2

daleham_mews_moxon_architects_3

daleham_mews_moxon_architects_4

daleham_mews_moxon_architects_5

daleham_mews_moxon_architects_6

daleham_mews_moxon_architects_7

Like
12
  • Share on

Be first to comment

Advertising directly on this site is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more