MOCO Vote

Menu

Bridge House by 123DV Architects


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 1 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 4 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 10 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 13 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 16 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 19 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 22 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 25 in /home/mocoloco/public_html/vote/wp-content/themes/molo/inc/nobs.php on line 351

From 123DV Architects:

This villa is set in a newly developed estate in the unique, tree-lined landscape of the Dutch Achterhoek, where unexpected scenes of rural beauty are always just around the bend.

In front of the house and its setting is a wide-open space that stylishly frames the park, most of which is open to walkers. The park, in turn, blends into the landscape around it. The landscape architect for this project carefully restored the property to its original state, with rows of trees throughout the landscape like theatrical sets. To make the soil less fertile, the top layer was removed throughout the property. In the interest of sustainability, this soil was reused to form a raised area beneath the house. The result is a traditional Dutch terp dwelling, a house on top of a hill that contains the cellar.

Sustainability also inspired the design of the house. The villa is self-sufficient. At any time, the occupants can go off the net without losing their energy supply. Water is drawn from a private well, and the practical and sustainable built-in features include solar panels, roof and floor heating through thermal energy storage, reuse of rainwater, a septic tank, shielded power cables, and Heat Mirror glass. This unique glass acts as an efficient and environmentally friendly awning, cooling the house and keeping out excess heat.

Status: completed 2011 Surroundings: country estate in a park style , 17.000 new trees and 1.000 rhododendrons Surface: 825 m² (8,880 sq. ft.) floor area, 15-hectare (37-acre) parcel Floors: 2 Living areas: living room, kitchen with pantry, 3 bedrooms, study, studio, exercise room, wine cellar Material: stainless steel, dark stucco, white marble floor

Custom made sustainable construction and use; residence situated on an artificial mound of reused soil for better views of the park. Self-sufficient (generating its own energy, private water supply): solar panels, energy roof, floor heating, and cooling through thermal energy storage, reuse of rainwater, septic tank, shielded power cables, a private well and heat mirror glass.

Photos: Christiaan de Bruijne

You may also like

Logifaces Concrete Prisms Game by Dániel Lakos, Zsanett Benedek

Craft 2.0 Table by Renier Winkelaar

Video: Step back and look again by Sebastian Errazuriz

Leave a Reply

Advertising directly on MOCO LOCO is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more