Amaral loft by feedback-studio

6-Stair-case.-Image-©-CVM.-Carlos-Valencia-Maya

From feedback-studio:

The project aims to link the green landscape of the river Lima and potentates the most of its natural lighting. The space is perceived as a central kitchen that organizes and divides the apartment, but also in turn is a kitchen that opens, allowing new social dynamics between the living, eating and cooking area, under an openspace concept. The kitchen is embodied in an abstract element that contains multiple openings, plans and forms, which extend into the landscape; where the kitchen table cantilevered design rivals against the Eiffel’s iron bridge architecture. The palette of materials proposed ranges from different types of wood, white compact quartz, contrasting with a dark wood floor Wengé to the staircase in dark gray foil.

Project info:

Location: Viana do Castelo, Portugal.
Building type: housing
Size: 200 m²
Architecture: feedback-studio (Carlos Valencia, Joana Carvalho)
Light consultant: VianaLuz, Lda. – Buzzi & Buzzi
Kitchen consultant: Decozim, Lda.
Construction consultants: José de Passos Cruz Carvalhosa, Lda | Araújo e Trigo, Lda. | VidroTorre, Lda.
Status: completed 2011
Floor: wengé wood
Walls: painted dry-wall
Sanitary ware: Roca, Catalano
Bathroom tap: Philippe Starck

Like
2
  • Share on

Be first to comment

Advertising directly on this site is quick, simple, precisely targeted and cost-effective: learn more