Cedarvale Ravine House by Drew Mandel Architects
by Ted Savage / February 20, 2013
In a unique urban-meets-wilderness setting, Toronto's Cedarvale Ravine House by Drew Mandel Architects employs a cantilevered second floor extension to transition from typical urban mid-town residential on the street-facing side, to a floating window onto undeveloped woodlands in the protected Cedarvale Ravine that unfolds behind.


cedarvale_ravine_house_drew_mandel_architects_2.jpg

The limited palette of stone, walnut, and concrete keeps the focus on nature. An insulating green roof above the kitchen accommodates a family vegetable garden. Via ArchDaily. Photos: courtesy of Drew Mandel Architects.

MOCO Jobs

http://mocoloco.com/fresh2/2013/02/20/the-faye-toogood-cosmetics-collection-done.php http://mocoloco.com/fresh2/2013/02/20/strelis-bridge-chair-by-arthur-analts-done.php
Site Meter