Lucky Shophouse by CHANG Architects
by Ted Savage / January 21, 2013
A circular evolution of sorts, in Joo Chiat, Singapore, Lucky Shophouse by CHANG Architects transforms a book store, built in the 1920's, into a home for a couple who frequented the shop in childhood.


lucky_shophouse_chang_architects_2.jpg

The original facade was retained per local conservation requirements, and meticulously refurbished. Behind, the original structure was stripped down to the existing brick walls, timber rafters and floor joists, restored and used to frame the open and airy new volume. A narrow, concreted rear lot now accommodates a single-storey house extension and lush garden (up top). Via ArchDaily. Photos: Albert Lim K.S.

MOCO Jobs

http://mocoloco.com/fresh2/2013/01/21/cork-bowls-by-alain-monnens-done.php http://mocoloco.com/fresh2/2013/01/21/borderline-candelabra-by-amaury-watine-done.php
Site Meter