Planter House by no.555
by Ted Savage / November 29, 2012
Perched on the edge of steeply sloped Yamate Bluff in Yokohama, Japan, Planter House by no.555 harmonizes with the landscape by taking inspiration from the numerous retaining walls in the area.


planter_house_no_555_2.jpg

Concrete is made nonuniform, with a hand-crafted look, by using different shades of plywood in the casting forms to transfer a variety of hues, with the panels assembled randomly to further the effect. Privacy is balanced with the need for light and views with cutouts from the stacked cube that invite terrace gardens on every level...like a giant planter. Via ArchDaily.

MOCO Jobs

http://mocoloco.com/fresh2/2012/11/29/exist-cards-by-rita-orlov-rosenfeld-done.php http://mocoloco.com/fresh2/2012/11/30/moire-storage-collection-by-noh-jooeun-and-yang-bomi.php
Site Meter