Celio Apartment by Carola Vannini Architecture
by Harry / September 15, 2011


Carola Vannini Architecture recently completed the redesign of an apartment located close to the Colosseo area of Rome.



(Click the images below for full sized images)


celio_apartment_carola_vannini_architecture_2b.jpg

The client's primary requirement was to open the space toward the outside landscape, and create a design characterized by light and airy rooms.


celio_apartment_carola_vannini_architecture_3b.jpg

Several windows were reopened, and the interior distribution was changed in order to create multiple perspectives.


celio_apartment_carola_vannini_architecture_4b.jpg


celio_apartment_carola_vannini_architecture_5b.jpg

Says architect Carola Vannini, the "Main space of the day area is the kitchen volume, which is in direct relation with both, the entrance and the living room. It is designed as an isolated volume, separated from ceiling and floor, through continue led lights. Two sliding white glass doors allow to open and close the kitchen, depending on the user's needs."


celio_apartment_carola_vannini_architecture_8b.jpg

The kitchen has a sculptural valence, which partially hides its real function. "Nevertheless, practical needs are not underestimated thanks to the creation of big cabinets and a white corian kitchen island (ideal for quick meals and as a work top)."


celio_apartment_carola_vannini_architecture_6b.jpg

The living room has a minimal flair, and its furniture - designed by the architect - creates a balance with the interior architecture. The lighting system was carefully studied to emphasize perspectives and space depth.


celio_apartment_carola_vannini_architecture_7b.jpg

A direct relation with the exterior space is underlined by the wooden floor that extends from the interior space onto the balcony. The black doors and window frames, create a painting-like effect by framing the surrounding natural landscape.


celio_apartment_carola_vannini_architecture_9b.jpg

The private area has three bedrooms, three bathrooms and an office space. The corridor that leads to them was designed to open up the space through the use of niches and lights. "A long built-in cupboard, which perfectly merges with the architecture, gives up on classical doors and replaces them with backlit printed plexiglass panels."


celio_apartment_carola_vannini_architecture_10b.jpg

The master bedroom is naturally lit by two big windows and has a banked relax area, coated with grey resin. "This material creates a continuity with the grey wooden floor." A jacuzzi is located into the banked platform.


celio_apartment_carola_vannini_architecture_11b.jpg

Two symmetrical walls lead into the walk-in closets area and then into the master bathroom. "The master bathroom has the same bedroom's colors and geometries. The white bathroom fittings and cabinets, stand out against the grey walls and four green wooden cabinets are the only colored elements."

+ carolavannini.com


MOCO Jobs

http://mocoloco.com/archives/025463.php http://mocoloco.com/archives/025493.php
Site Meter